dilluns, 20 de març de 2017

Tirant Lo Blanch


El Tirant lo Blanc és l'obra més representativa de les lletres valencianes, una novel·la que transcendeix de la simple narració de cavalleries per oferir-nos l'univers i la cultura de l'home medieval. El seu autor, Joanot Martorell, cavaller valencià del segle XV, ens va llegar una obra riquíssima, presentant-nos la figura d'un heroi que aconsegueix el somni de la cavalleria medieval: l'alliberament de Constantinoble de mans dels turcs i la conversió al cristianisme de tota la Mediterrània. Un cavaller model de virtuts, valentia i força, però, a diferència del poder meravellós i exagerat d'altres herois literaris, és també un cavaller humanitzat, capaç de sentir i patir els efectes de l'amor que l'inspira la princesa Carmesina.
Gràcies al reconeixement de Cervantes al Quijote com el mejor libro del mundo, la difusió i l'interés pel Tirant ha estat constant des de la seua publicació en 1490 fins als nostres dies, com així ho demostra la gran profusió d'edicions i traduccions que podem trobar de l'obra i que es poden consultar en aquest espai virtual.
En el portal temàtic sobre Joanot Martorell i el Tirant lo Blanc és poden consultar un ampli catàleg de materials bibliogràfics i documentals sobre l'autor i la seua obra com biografiaedicionstraduccionsnuclis argumentals i intertextualitats del Tirant, entre altres. Destaca així mateix una interessant col·lecció d'imatgesvídeos i àudios relacionats amb esta novel·la.
FONT: Biblioteca virtual Miguel de Ceravantes. 
http://www.cervantesvirtual.com/portales/joanot_martorell_i_el_tirant_lo_blanc/Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada